Colwall

Overview

New primary school

Challenges

AONB

We worked collaboratively with Quattro Design Architects to guide the project through a complex planning process.

Located at the foot of the Malverns in the AONB, the village of Colwall was educating its children in portacabins after its century-old primary school was damaged beyond repair in floods. The environment was not good for learning and it was costly to the council.

After complications involving competing requirements between the neighbourhood plan design guide and the council’s desired approach, we worked collaboratively with Quattro Design Architects to guide the project through a complex planning process.

We carried out a thorough round of community consultation to ensure local buy-in, resolving problems around the site and the proposed look and feel of the building. This helped us take the application through to successful determination, giving the village a school that it badly needed with a design that was sensitive to the local area.

casestudy
casestudy

Get in touch

If you are interested in finding out how we can help you please get in touch